Thursday, June 22, 2006

Foste iubiri – idealuri sau amagiri?

Majoritatea tin minte intotdeauna prima iubire si mereu incearca sa gaseasca un tipar pt Femeia/Barbatul perfect. Doar amintindu-mi de cea mai simpla regula a lumii in care traim (perfectiunea nu exista si nu poate fi atinsa) imi dau seama cat de eronate sunt conceptele dupa care se ghideaza multi.
Dar revenind la prima iubire…Exista asa ceva? Prima iubire inseamna pt multi primul contact cu viata sentimentala. Dar oare cand trecem la alta etapa, cea a intimitatii, oare tot prima iubire se numeste? Da si nu. Multe fete fac acest pas din o prostie (ca toti o fac – sfat: sa nu va aruncati si in fantana). Daca acest pas este facut fiindca asa simte persoana respectiva si cu o persoana pe care o iubeste, atunci prima iubire, primul sarut palesc in fata devenirii unei femei/unui barbat din toate punctele de vedere.
Subiectul multor filme, de cele mai multe ori americane :p, este gasirea acelui “The One”. Ma indoiesc ca exista asa ceva sau cineva nascut sa fie menit tie. Prostii si traditii infantile, dar care sunt speranta unui glob intreg, mai putin Lumii a treia care nu este dezvoltata; ar trebui sa ai de mancare si medicamente si alte variabile vitale si dupa aia sa te mai gandesti si la altceva. Multe cupluri se destrama fiindca nu se mai simt ca in prima zi. Asta e evident; e ca si cum ai fi la prima doza de heroina, care e cea mai puternica, mai tarziu incerci sa obtii acelasi rezultat, dar nu reusesti decat sa mori. O relatie inseamna rabdare, intelegere, incredere, iubire si daca ar fi si o reactie chimica ar fi perfect (of, iar notiunea de perfect). Cand insa exista doua sau trei dintre ele trebuie sa compensezi lipsa celorlalte. Depinde cat de mult vrei ca relatia sa mearga si cat esti de dispus sa te schimbi pentru a te intelege bine cu partenerul/partenera.
Cand esti cu o persoana pe care nu o cunosti bine si incepi sa vorbesti de ceilalti iubiti, te trezesti zicand: “A nu era ca B” si atunci persoana cu care vorbesti se simte amenintat: “Daca el nu e mai bun decat B?” Te implici intr-un cerc vicios. Nu e bine niciodata sa vorbesti prea mult despre fostii tai cu actualul, si mai mult decat sigur nici tie nu ti-ar placea ca el sa faca asta
In privinta idealurilor, unele fete pot fi foarte superficiale: “Imi place de el, dar nu le place prietenelor/, dar nu are bani”, “Ma inteleg super cu el, dar nu are ochii albastrii.” Asta e o prostie. Cand iti place cu adevarat de cineva stii din prima. Cand il vezi pur si simplu ti se lipesc ochii de el si nu te mai poti abtine sa nu il privesti. Apar fluturii in stomac, zambesti si razi ca o nebuna, dap…nebuna dupa el. Viata pare foarte simpla, nu?
Pacat ca nu este asa…

1 Comments:

Blogger Alexandra Radu said...

Asa este...mereu ne gandim la ceea ce a fost, iar de cele mai multe ori revedem doar acela parti bune si parca ne-am dori sa putem da timpul inapoi. In momentul in care te indragostesti sti asta si, asa cum ai spus si tu, devi nebuna dupa acea persoana. Pana aici totul bine...o relatie in care te simti atrasa de tipul de langa tine si chiar ti la el. Dar ce faci cand te implici intr-o relatie fara a tine la persoana de langa tine, fara a simti acea nebunie? Vrei sa te indragostesti si nu poti...ce ramane de facut? Este totul pierdut inca de la inceput?

6:36 AM  

Post a Comment

<< Home