Wednesday, June 07, 2006

Prefacatoriile - minciuni sau ascunzatori?

Desi primele blog-uri au fost cat de cat ironizate, si deci oarecum amuzante, eu nu sunt deloc asa. Mereu vrei sa atragi atentie fiindca prima impresie conteaza intotdeauna. Dar de ce? De ce sa conteze ceva ce este atat de superficial? Multe persoane trag o concluzie pe baza unei aparente, dar in spatele aparentei te gasesti tu, care poate nu ai nimic de-a-face cu impresia creata. Poate ca asta e misterul unei prietenii frumoase si de durata: persoana sa treaca de zidul, aparenta, pe care tu ai creat-o ca sa ai un firewall impotriva influentelor negative din exterior. Dar oare ce s-ar intampla daca firewall-ul cade intr-un moment critic si tu ramai, "gol", in fata virusilor ce intr-un minut pot dobori tot ceea ce tu ai cladit in ani?
Persoanele prefacute sunt peste tot. Uita-te in jur, analizeaza cu atentie si ai sa vezi ca situatia nu este cum o stiai tu.
Recunosc! Sunt o persoana prefacuta, fiindca aceasta stare ma ajuta sa "go on", sa nu cad la prima lovitura. Dar este o mare diferenta intre a te preface doar ca sa fii in defensiva si a te preface pentru ca sa fii in ofensiva, in stand by, ca sa faci rau tuturor persoanelor din jur. Ce satisfactii sa ai cand ii face rau unei persoane chiar si una necunoscuta?
Persoanele de care trebuie sa ne ferim cu totii sunt persoanele care sunt prefacute cu intentia de a-ti face rau. Astfel de persoane se apropie de tine, cu o ipocrizie imensa, te fac sa ai incredere in ele, cu un talent ingrozitor, tu dai firewall-ul jos si cu prima ocazie iti trag teapa si iti zic "adevarurile" lor, de fapt minciuni. Ce poti face pentru a nu ti se intampla asta: SA NU PUI SUFLET IN NIMENI pana nu iti demonstreaza ca e pe langa tine din motive pure si nu materiale, egoiste sau pur si simplu fiindca "da bine".
Pana data viitoare uitati-va imprejur cu atentie si nu cadeti prada acestor persoane machiavelice.

1 Comments:

Blogger Aayana said...

Pentru a trece de la adevarul interior la cel al multimii este nevoie de aceste masti. Ar fi interesant ca fiecare om sa fie reprezentat de o carte deschisa, sa o poti citi dar sa nu o poti rani niciodata.

6:08 AM  

Post a Comment

<< Home